Створення зображення в техніці олійного живопису школярами в художніх студіях - Антонюк, Володимир Іванович (Мистецтво та освіта, 2020)
У статті розкривається художньо-педагогічний досвід автора в роботі зі школярами початкової і основної школи у створенні робіт у техніці олійного живопису на базі художньої студії при закладі загальної середньої освіти. Розглянуто художні матеріали, необхідні художникові-початківцю для виконання живописних композицій олійними фарбами, особливості роботи з ними. Представлено кілька способів виконання зображень олійними фарбами школярами за умови педагогічного супроводу керівника гуртка: одношарового зображення – методом «a la prima» (молодші школярі), багатошарового зображення (учні основної і старшої школи).