Вивчення техніки соffeе-art у закладах мистецької освіти - Іванова, Інна Юріївна (Мистецтво та освіта, 2021)
Розглянуто питання вивчення в закладах мистецької освіти техніки соffeе-art (кавовий живопис) – оригінальної техніки образотворчості за допомогою розчину натуральної кави, яка подібна до акварельного живопису техніками лесування та гризайль. Висвітлено авторські заняття з кавового живопису з учнями молодшого та середнього шкільного віку із використанням специфічних прийомів виконання малюнка: малювання на вологому, зім’ятому та зістареному папері, монотипія, притрушування гранульованою кавою, роздмухування, відбитки, набриск, плямографія, а також використання додаткових матеріалів для отримання фактурних ефектів.