Види навчальних занять з образотворчого мистецтва в позашкільній студії Золтана Баконія - Волощук, Аліна Володимирівна (Мистецтво та освіта, 2021)
Аналізується діяльність позашкільної студії образотворчого мистецтва при Ужгородському палаці піонерів під керівництвом Золтана Баконія. Цілісність освітнього процесу в художній студії забезпечувалася органічним симбіозом навчальних, виховних та творчих завдань задля формування особистості школяра. Розглядаються різні види занять, що сприяли підвищенню образотворчої майстерності студійців, формували всебічно розвинену, гармонійну особистість із високим рівнем естетичної культури. В основу педагогічного процесу були покладені наукові підходи, ефективно поєднані з власним життєвим і професійним досвідом, художньою майстерністю, педагогічною інтуїцією митця і педагога.