Музичне сприймання: активні способи «спілкування» з музичним твором - Моторна, Оксана Степанівна; Сердюк, Оксана Петрівна (Мистецтво та освіта, 2021)
Актуалізовано проблему музичного сприймання в контексті психофізіологічних особливостей сучасних здобувачів освіти. Обґрунтовано педагогічний потенціал активних способів «спілкування» молодших школярів із музичними творами. Виокремлено прийоми та методи навчання, які допоможуть учителю мистецтва організувати ефективне сприймання музики, а учням – емоційно «пережити» її. Представлено практичні рекомендації для вчителя музичного мистецтва щодо способів організації музичного сприймання на уроці, що нададуть нових можливостей для творчості вчителя та учнів, надихатимуть та мотивуватимуть здобувачів освіти на вивчення музичного мистецтва.