Портрет у музиці: від інтонації до музичного образу - Калашнікова, Олена Вікторівна (Мистецтво та освіта, 2022)
У контексті проблематики музичного сприймання учнів початкових класів закладу загальної середньої освіти розглядається аспект роботи вчителя музичного мистецтва над опануванням вихованцями засобів музичної виразності, зокрема, музичної інтонації як основи сприймання-інтерпретації художнього образу та її значення в музичній творчості. На основі власного педагогічного досвіду автор висвітлює особливості роботи з молодшими школярами над сприйманням і аналізом «музичного портрета» на уроках музичного мистецтва (за освітньою програмою «Світ чекає крилатих», інтегрований предмет «Арттехнології та інформатика» (концентр «Музичне мистецтво»).