Наступність у підготовці бакалаврів, магістрів і докторів філософії / докторів мистецтва з музичного мистецтва в Україні - Жулковський, Богдан Євгенович (Мистецтво та освіта, 2025)
На основі аналізу Законів України, Постанов та Розпоряджень Кабінету Міністрів України й Наказів Міністерства освіти і науки України узагальнено проблему наступності в підготовці здобувачів вищої освіти зі спеціальності «Музичне мистецтво» першого (бакалаврського), другого (магістерського) та третього (освітньо-наукового / освітньо-творчого) рівнів. Охарактеризовано вимоги до вступних випробувань (творчі конкурси, фахові іспити), стандарти вищої освіти та освітні програми, обов’язкові та вибіркові дисципліни, форми атестації (кваліфікаційні роботи / творчі проєкти), академічні та професійні права випускників відповідно до чинної нормативної бази.