Мобільний застосунок TikTok як освітнє середовище формування смислотвірної активності студентів закладів вищої художньої освіти - Мірошніченко, Анастасія Олексіївна (Мистецтво та освіта, 2022)
У статті здійснено аналіз освітнього потенціалу середовища мережі TikTok як засобу формування смислотвірної активності студентів закладів вищої художньої освіти під час навчання образотворчого мистецтва. Виокремлено основні алгоритми створення якісного навчального відеоконтенту для подальшого використання в освітньому процесі. У ході проведеного дослідження було розроблено та апробовано TikTok-профіль з експериментальною публікацією контенту в різних форматах, у результаті чого отримано найбільш вдалі засоби створення навчальної інформації. Зроблено висновки щодо оптимальності та ефективності платформи для публікації навчального контенту з метою навчання образотворчого мистецтва.