Ментальні карти як ефективний засіб структурування та візуалізації навчального матеріалу на уроках мистецтва - Кулик, Ольга Олександрівна (Мистецтво та освіта, 2024)
Актуалізовано проблему використання ментальних карт в освітньому процесі закладів загальної середньої освіти. Розкрито можливості та переваги застосування ментальних карт як дидактичного матеріалу, специфіку їх використання на уроках мистецтва. Проаналізовано ефективність цього методу в активізації пізнавальної діяльності учнів на уроках мистецтва. Описано алгоритм створення та оформлення інтелект-карт, зазначено програми та хмарні сервіси, що є корисними для вчителя під час їх створення. Запропоновано приклади використання технології ментальних карт на різних етапах уроку мистецтва у 7 класі.