Принципи методики навчання інтегрованого курсу «Мистецтво» в 5 класі НУШ - Масол, Людмила Михайлівна (Мистецтво та освіта, 2022)
У статті розкрито концептуальні засади і принципи навчання інтегрованого курсу «Мистецтво» в 5 класі за Модельною навчальною програмою. Проаналізовано новий формат і зміст навчання, сконструйований за тематичними модулями, які охоплюють основні види мистецтва. Розкрито зміст і структуру Модельної навчальної програми та особливості її реалізації у методиці навчання учнів під час адаптаційного періоду відповідно до концептуальних положень Нової української школи та вимог Державного стандарту базової середньої освіти в мистецькій освітній галузі. Схарактеризовано принципи авторської методики інтегрованого навчання мистецтва (варіативності, компаративності, геймифікації, мистецької грамотності, єдності освіти й самоосвіти) та наведено приклади їх функціонування в освітньому процесі на матеріалі авторського підручника і робочого зошита-альбому.