Саморозвиток майбутнього співака за методом «пісенного щоденника» - Лоцман, Руслана Олександрівна; Остапенко, Ельвіра Олексіївна (Мистецтво та освіта, 2023)
Автори статті в контексті проблематики саморозвитку і професійного саморозвитку, досліджують аспект саморозвитку майбутнього співака в процесі професійної підготовки майбутніх фахівців в умовах закладу вищої освіти та його особливості. Розглянуто один із підходів до саморозвитку майбутнього співака та навчання співу в дистанційному форматі закладу вищої освіти на основі розробленого онлайн-курсу з україноспіву з використанням методу «пісенного щоденника». Докладно описано сутність методу та його реалізацію у навчанні в дистанційному та змішаному форматах. У межах онлайн-курсу запропоновано аутометодичні дії, вправи та установки, що сприяють саморозвитку майбутнього співака – виконавця і педагога.