Мистецтво – універсальна мова кожного народу - Чєн, Наталія Володимирівна (Мистецтво та освіта, 2019)
У статті висвітлено проблеми сучасного підручника, а також деякі аспекти роботи з підручником «Мистецтво» (рівень стандарту, профільний рівень) на прикладі авторського підручника «Мистецтво» для учнів 10–11 кл. авторів Назаренко Н. В., Чєн Н. В., Севастьянова Д. О. Розглянуто тему українського мистецтва через знайомство з етнографічними регіонами України, де кожний учень може знайти власний куточок малої батьківщини. Запропоновано можливість доповнення навчального матеріалу інтернет-ресурсами (прослуховування музичних творів, перегляд відеороліків до тем), варіанти творчих завдань, міні-диспутів тощо.