Туристичний пленер: практичний досвід роботи зі студентами - Фижделюк, Віра Юріївна; Калинчук, Євген Георгійович (Мистецтво та освіта, 2019)
Розглянуто туристичний пленер як форму роботи зі студентами коледжу в системі фахової підготовки спеціалістів образотворчого, декоративно-прикладного мистецтва та дизайну середовища (на базі Вижницького коледжу прикладного мистецтва ім. В. Ю. Шкрібляка). Висвітлено педагогічний потенціал туристичного пленеру, що поєднує художню, краєзнавчу і фізично-виховну складові. Виокремлено етапи туристичного пленеру: підготовчий, основний, заключний та методичні поради щодо їх реалізації. Наведено методичні рекомендації щодо виконання студентами пейзажу на пленері.