Українські народні музичні інструменти: окремі форми і методи вивчення - Крючкова, Любов Федорівна (Мистецтво та освіта, 2019)
Актуалізується питання ознайомлення учнів із українськими народними музичними інструментами під час уроків мистецтва та в позаурочній роботі. Пропонуються окремі форми і методи роботи зі школярами, що сприятимуть пізнанню учнями особливостей зовнішнього вигляду, будови і звучання українських народних музичних інструменті, зокрема: сприймання і обговорення з учнями творів художників Карпатського регіону із зображенням українських народних музичних інструментів, слухання музичного фольклору свого краю зі звучанням цих інструментів, пізнання особливостей їх звучання під час музичних фестивалів та конкурсів, участь у майстер-класах з гри та виготовлення елементарних музичних інструментів від майстрів, екскурсії та віртуальні подорожі музеями народного мистецтва з метою ознайомлення з унікальними експонатами – старовинними українськими народними музичними інструментами.