Альбом з мистецтва як посібник для практичного використання на уроці - Калініченко, Олена Василівна; Садова, Віталіна Вікторівна (Мистецтво та освіта, 2023)
Стаття актуалізує питання важливості зошита-альбома як жанру навчальної літератури та його використання на уроках мистецтва в закладах загальної середньої освіти. На прикладі зошита-альбома для учнів 4-го класу («Мистецтво. Мої перші творчі кроки» (авторів О. Калініченко, Л. Масол, Л. Аристової) наводяться методичні рекомендації щодо його використання в навчанні учнів мистецтва – на різних його етапах. Розкрито різні види завдань у зошиті-альбомі, зокрема з образотворчого мистецтва, особливості їх застосування в індивідуальній і груповій роботі з учнями та в умовах дистанційного режиму навчання.