Фольклор Волинського Полісся в національному вихованні особистості - Крусь, Оксана Петрівна (Мистецтво та освіта, 2020)
Автор акцентує увагу на важливості пізнання людиною рідного фольклору, що визначає загальну духовну культуру особистості та є основою її національної самоідентифікації. Підкреслюється пріоритетність педагогічного принципу культуровідповідності в опануванні фольклору. Порушується проблема збереження та успадкування народнопісенної творчості, передусім, рідного краю. Описано деякі унікальні пісні та обрядові дійства, зібрані на Волинському Поліссі. Пісенний матеріал буде корисний у роботі зі школярами різного віку на уроках і в позаурочний час.