Вивчення технік килимарства на прикладі виготовлення тканої іграшки - Тищенко, Тетяна Володимирівна (Мистецтво та освіта, 2020)
У статті висвітлюються основні етапи розвитку мистецтва килимарства в Україні, регіональні особливості технології виготовлення килимів, їх орнаментики, колористики та призначення в побуті українців різної доби. Представлені сучасні українські майстри гобеленів та килимових виробів. З досвіду роботи з вихованцями в художньому колективі «Світ іграшки» під керівництвом автора статті запропоновано створення тканої іграшки-оберегу, подано технологію її виготовлення та ілюстрації до технологічної картки.