Регіональне мистецтво як компетентнісно-діяльнісна складова роботи вчителя НУШ (на прикладі Миколаївщини) - Петренко, Ольга Миколаївна (Мистецтво та освіта, 2020)
У статті розглянуто питання регіонального мистецтва та аспектів його опанування в умовах Нової української школи. Запропоновано увести в сферу компетенцій учителя контекстний, семіотичний, інтерпретаційний та інтегрований підходи. Розроблено стратегію практичних дій залучення учнів до опанування, пошуку й трансляції художніх цінностей, пов’язаних із культурою рідного краю. Представлено методи продуктивного використання художньо-творчого потенціалу регіону як діяльнісний вектор сучасного освітнього середовища.