Розвиток музичної освіти у вибраних країнах Європи у XXI столітті - Кормош, Марія Василівна (Мистецтво та освіта, 2021)
Дана стаття присвячена аналізу розвитку музичної освіти (дошкільної, базової шкільної та вищої) у вибраних країнах Європи (Фінляндія, Німеччина, Швеція) у XXI столітті. Розкрито основні фактори, які впливають на ефективність розвитку музичної освіти на різних етапах навчання та забезпечують її успішність. Здійснено характеристику структури та особливостей організації музично-навчального процесу в закладах освіти. З’ясовано доцільність впровадження окремих надбань у мистецькій освіті зазначених держав у вітчизняну систему музичної освіти.