Формування етнокультурної компетентності у майбутніх фахівців народних художніх промислів і ремесел - Сліпчишин, Лідія Василівна (Мистецтво та освіта, 2021)
Актуалізовано питання формування етнокультурної компетентності у майбутніх фахівців народних художніх промислів і ремесел в закладах професійної (професійно-технічної) освіти. Уточнено зміст етнокультурної компетентності, розкрито процес її формування в учнів, що здобувають професію «Виробник художніх виробів з дерева» відповідно вимог Стандарту професійної (професійно-технічної) освіти. Акцентовано, що процес прискорюється та набуває якісних змін за умови залучення учнів до проєктів соціально-культурного значення, зокрема, створення предметного середовища в певному етностилі.