Сучасне навчальне видання: естетика і функціональність - Шалварова, Катерина Станіславівна; Сова, Ольга Сергіївна (Мистецтво та освіта, 2021)
У статті розглядаються шляхи осучаснення дизайну та художнього оформлення навчальних видань – підручників та різного виду навчальних посібників з метою їх естетизації та ефективності в освітньому процесі. Визначено принципи підготовки якісного видання, де форма, зміст, конструкція і оформлення відповідають сучасним вимогам до навчальної книги нового типу. Наведено підходи до вибору і подання текстового і візуального матеріалів у відповідності до особливостей сприймання інформації сучасним учнівством.