Досвід опрацювання самчиківського розпису в підготовці вчителів мистецтва - Махмутова, Анжела Євгенівна (Мистецтво та освіта, 2022)
Авторка статті висвітлює досвід опрацювання самчиківського декоративного розпису в практичній складовій курсової підготовки вчителів мистецтва на базі Хмельницького ОІППО. Проаналізовано окремі розвідки про самчиківський розпис, виокремлено його особливості, названо сучасних майстрів, які популяризують його в Україні і за кордоном. Наведено форми роботи з вчителями мистецтва, що передбачають поглиблення знань історії і розвитку самчиківського розпису, особливостей побудови і виконання декоративної композиції, а також впровадження мистецького досвіду в педагогічну і громадську діяльність.