Пластилінографія як засіб втілення художнього образу - Веселицька, Наталія Вікторівна; Джуваго, Ірина Леонідівна (Мистецтво та освіта, 2024)
У статті розглядається пластилінографія як засіб втілення художніх образів і ефективна технологія художньо-творчого розвитку дітей молодшого шкільного віку. Розкрито матеріали й особливості роботи в техніці «пластилінового живопису», етапи створення декоративних композицій на різні теми. Презентовано авторський проєкт «Сад Любові та Радості України – країни Здійснення Мрій» та його результати. Наведено приклади різнорівневих завдань з пластилінографії для учнів молодшого шкільного віку з візуальним і вербальним супроводом.