Методологічні засади фахової підготовки майбутніх учителів музичного мистецтва та хореографії в сучасних умовах - Паньків, Людмила Іванівна; Короткевич, Ксенія Єгорівна (Мистецтво та освіта, 2025)
У статті окреслено проблему методології сучасної мистецької освіти, визначено та схарактеризовано наукові засади у фаховій підготовці майбутніх учителів музичного мистецтва та хореографії. Обґрунтовано вибір методологічних підходів у контексті гуманістичної освітньої парадигми. Доведено важливість реалізації культурологічного, аксіологічного, синергетичного, творчо-діяльнісного, компетентнісного, акмеологічного підходів у процесі фахової підготовки майбутніх учителів музичного мистецтва та хореографії. Окреслені методологічні підходи у комплексному використанні сприяють ефективності фахової підготовки майбутніх учителів музичного мистецтва та хореографії.