Агрегація рок-музики та академічного мистецтва в навчальних дисциплінах історико-теоретичного циклу початкової та спеціалізованої музичної освіти - Жданько, Ірина Андріївна (Мистецтво та освіта, 2024)
Стаття розкриває різнобічні аспекти залучення напряму рок-музики в програму початкової та спеціалізованої музичної освіти. Демонструє взаємовплив рок-музики та академічного мистецтва. Розробляє алгоритми організації уроків за темами сучасної масової культури. Фокусує увагу на актуальності ознайомлення з різноманітними напрямами і течіями за межами класичної музики, результатом чого є посилення інтересу до мистецької освіти, розширення і поглиблення знань і розумінь культурних процесів та стимулювання дослідницької діяльності учнів.