Всеукраїнський конкурс «Учитель року – 2024» у номінації «Образотворче мистецтво: здобутки, інновації, перспективи» - Сотська, Галина Іванівна (Мистецтво та освіта, 2024)
У статті висвітлено особливості проведення всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2024» у номінації «Образотворче мистецтво». Схарактеризовано зміст конкурсних випробувань: «Аналіз мистецького твору», «Практична робота», «Тестування», «Майстерка», «Урок» та критерії їх оцінювання. Акцентовано увагу на інноваційних підходах, творчих знахідках і прийомах, які були продемонстровані вчителями образотворчого мистецтва. Виявлено типові загальні недоліки і труднощі у вирішенні завдань випробувань, що стало підґрунтям для окреслення шляхів подальшого удосконалення фахової майстерності вчителів образотворчого мистецтва в умовах формальної, неформальної та інформальної освіти.