«Фольклорні студії» у професійній підготовці майбутнього вчителя музичного мистецтва - Яківчук, Галина Василівна (Мистецтво та освіта, 2024)
У статті акцентовано увагу на важливості підготовки майбутнього вчителя музичного мистецтва на підґрунті українського музичного фольклору, що реалізується в курсі «Фольклорні студії» для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 014 »Середня освіта (Музичне мистецтво)». Висвітлено теоретико-практичні засади цього курсу, мету і завдання, зміст і теоретико-практичні складові, що сприяє формуванню ключових і спеціальних компетентностей, творчого самовираження майбутніх фахівців у процесі музичної фольклорної діяльності. Наведено приклади форм роботи зі студентами в курсі «Фольклорні студії» на базі Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії.