Теоретико-методичні підходи в організації музичного навчання на уроках мистецтва - Гумінська, Оксана Олексіївна (Мистецтво та освіта, 2024)
У статті представлено теоретико-методичні підходи в організації музичного навчання на уроках мистецтва у закладах загальної середньої освіти. Визначено принципи музичного навчання та виокремлено найбільш дієві методи і форми роботи, які реалізують у освітній практиці. Зазначені форми практичного впровадження теоретико-методичних підходів в організації музичного навчання на уроках мистецтва. Описані методи і форми роботи з учнями є здобутками, напрацьованими в процесі діяльності науково-творчої лабораторії, що об’єднала вчителів музичного мистецтва Рівненщини, науковців Рівненського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, Рівненського державного гуманітарного університету і адаптованими практиками на уроках музичного мистецтва в закладах загальної середньої освіти.