Тексти «нової природи» на уроках мистецтва Нової української школи - Гич, Галина Миколаївна (Мистецтво та освіта, 2019)
Стаття присвячена текстам «нової природи» як елементу компетентнісно-діяльнісного уроку мистецтва Нової української школи. Представлено основні групи креолізованих текстів: базові (веб-квест, інтелект-карта, інтерактивна картинка, глог, плакат; презентація), унаочнені (гіф-анімація, графічний роман, дошка візуалізації, книга у форматі 3Д, колаж, комікс, кросенс, лонгрід, мем, постер, «хмарка слів») і звукозаписні (буктрейлер, голосова аватарка, плейкаст, саундтрек до тексту, скрайбінг). Надано конкретні рекомендації щодо використання цих видів текстів на уроках мистецтва.