Використання підручника з мистецтва на уроці: рекомендації вчителеві - Кізілова, Галина Олександрівна; Шулько, Ольга Андріївна (Мистецтво та освіта, 2019)
У статті розкриваються важливі аспекти використання підручника у процесі вивчення мистецтва учнями початкової школи. Визначаються функції, особливості підручника з мистецтва з огляду на специфіку навчального предмета, що відображається у структурі, основній та додатковій його частинах. Наводяться методичні рекомендації вчителеві із застосування підручника «Мистецтво» в реалізації змістових ліній «Сприймання та інтерпретація мистецтва», «Художньо-практична діяльність», «Комунікація через мистецтво» (на прикладі матеріалів авторського підручника для 2-го класу інтегрованого курсу «Мистецтво» закладів загальної середньої освіти (вид-во «Астон»).