Руйнуємо стереотипи навчання мистецтва - Моторна, Оксана Степанівна (Мистецтво та освіта, 2019)
У статті піднімається проблема існування стереотипів у викладанні мистецтва в загальноосвітній школі вчителями, які мають значний досвід роботи й усталену систему знань і цінностей. Автор розглядає окремі стереотипи, що стосуються організації уроку мистецтва взагалі й методики проведення певних видів музичної діяльності. Пропонує шляхи трансформацій стереотипних позицій у сучасніші способи дій вчителя НУШ, тим самим залучаючи колег до обговорення й порівняння традиційного та сучасного поглядів на уроки мистецтва в закладі загальної середньої освіти через призму Концепції «Нова українська школа».