Впровадження методики Далькроза в навчання дітей музики - Завалко, Катерина Володимирівна (Мистецтво та освіта, 2020)
У статті розглядаються основні положення методики музичного виховання і навчання Е. Жака-Далькроза – евритмії – та аналізується досвід її впровадження автором в Україні. Детально висвітлюються завдання, які вирішує дана методика, її принципи та основні положення. Розглядаються вікові особливості дошкільників у опануванні основних навичок і музичних понять у методиці Далькроза. Розуміння основних принципів цієї методики дозволяє будь-який урок навчання гри на музичному інструменті та урок музики в школі доповнити вправами, що ефективно розвивають музичні здібності вихованців.